Masaj terapeutic si de relaxare

Masaj

Tipuri de masaj

Masajul Somatic poartă şi alte denumiri cum ar fi “Masajul de relaxare”, “Masajul suedez”, “Masajul clasic” sau “Masajul european”. Acest tip de masaj presupune mişcări uşoare pentru a conferi organismului o stare profundă de relaxare. Alături de alte tehnici de terapie printre care Shiatsu, Bowtech sau Tsubo, sunt la ora actuala tehnici foarte puternice pentru relaxarea trupului, aducând pacientul in stari profunde de relaxare, echilibrand şi liniştind sistemul nervos, iar nu in ultimul rând pentru a facilita vindecarea organismului sau anumite afecţiuni. Masajul Somatic se efectuaza prin manevre simple, lente, dar puternice in acelasi timp.

Masajul de relaxare este o tehnică de masaj de care pot beneficia oameni de toate vârstele, de la nou-nascuţi şi până la persoane de vârsta a treia.
Un masaj de relaxare se efectuează pe tot corpul şi constă in mişcări ferme care creează o stare de confort, de relaxare si de eliberare a stresului echilibrând energetic organismul. Este ceea ce va da senzatia de „reâncarcare a bateriilor”.
Masajul de relaxare intăreşte circulaţia sanguina şi are efecte benefice asupra sistemului digestiv şi nervos.
Ori de cate ori stresul şi oboseala vă crează un disconfort cu caracter cvasipermanent apelaţi la un masaj de relaxare care vă revigorează, vă tonifică, vă reface puterea de muncă.

Masajul anti-celulită este una din cele mai bune soluţii de a scăpa de “coaja de portocală”.
Acest tip de masaj se efectuează local, în zonele afectate de celulita.
Masajul se face de obicei pe solduri, picioare, fese, abdomen.
Se folosesc creme reductoare sau uleiuri specifice, pentru a spori efectul anti-celulită.
Influenţele masajului anti-celulită asupra organismului se explică în bună masură prin acţiunea directă asupra straturilor superficiale ale corpului.
Cu ajutorul acestui masaj se stimulează supletea, elasticitatea pielii şi a ţesuturilor subcutanate şi se activează circulaţia sângelui.
Trebuie sa ţineţi insă cont de faptul ca masajul anticelulitic nu este un masaj de relaxare – se actioneaza insistent, uneori chiar dureros, asupra zonelor afectate de celulită.

Rezultatele masajului anticelulitic:

 • netezirea şi îndreptarea pielii
 • micşorarea circumferinţei corporale şi accelerarea dispariţiei grăsimilor suplimentare
 • diminuarea şi dispariţia celulitei şi a vergeturilor
 • inlăturarea depunerilor minerale suplimentare
 • intensificarea circulaţiei sanguine
 • dezintoxicarea intensivă a organismului
 • revenirea la o siluetă zvelta

Masajul terapeutic se aplică unor segmente bine definite ale corpului uman urmărind regenerarea sau revitalizarea locală a unor tesuturi, ligamente, muşchi etc. afectate în urma unei leziuni.

Alte tehnici de masaj vin dinspre Asia şi se bazează pe considerarea aspectelor energetice ale existenţei, în general, şi a traseelor energetice din fiinţele umane, în particular.
Este vorba de presopunctura cu diferite specificităţi şi denumiri: reflexoterapie, Shiatsu, Yumeiho.

O forma speciala de masaj, care se adreseaza angajatilor, este masajul energizant si revitalizant pe scaun (M.E.R.S.).

Drenaj limfatic prin masaj
Procedeul constă într-un preso-masaj, prin care se acţionează asupra lanţului de ganglioni limfatici.
Este o terapie ce propune eliminarea tuturor toxinelor neasimilate de organism în timpul procesului de sinteza celulară.
Lipsa de exerciţiu determină ingreunarea circulaţiei limfatice, slaba circulatie a sângelui şi în particular drenajul limfatic defectuos.
Specialiştii consideră că drenajul necorespunzător ce determină invadarea tesutului subcutanat de celule gresoase este cauzat şi de înmulţirea toxinelor.
Reducerea drenajului limfatic şi a circulaţiei sângelui determină acumulari de grăsime, ţesutul conjunctiv îşi pierde elasticitatea, aparând astfel imperfecţiuni şi denivelări ale pielii.
Pentru a optimiza drenajul limfatic este necesar ca muşchii să se contracte, tesutul conjuctiv să fie ferm, oferind un grad ridicat de compresie.
Importanţa unui drenaj limfatic corespunzator merge mult peste rolul său de eliminare a rezidurilor. Limfa acţionează de asemeni ca un filtru al ţesuturilor: distruge bacteriile şi toxinele cu ajutorul globulelor albe localizate în ganglionii limfatici.
De aceea sistemul limfatic este considerat un fel de gardian al sănătăţii corpului.

Efectele masajului de drenaj limfatic:

 • întăreşte sistemul imunitar prin stimularea ganglionilor limfatici
 • dinamizeaza circulaţia limfei în spaţiile intercelulare
 • accelereaza curentul limfatic şi eliminarea rapidă a rezidurilor toxice
 • antreneaza toxinele care blocheaza procesele fiziologice
 • intensifică schimburile nutritive şi eliminarea toxinelor din corp
 • uşureaza transportul acizilor graşi şi al colesterolului
 • prin masaj, curentul limfatic se intensifica de pâna la 10 – 15 ori !