Electrostimulare musculara

Electrostimulare musculara

In ce consta tratamentul de slabire prin electrostimulare corporala?

Procedura de electrostimulare este un fitness intensiv, experţii evaluînd că 45 de minute de electrostimulare echivalează cu 6-8 ore de gimnastică fără întrerupere. Aşa se face că efectele şedinţelor de electrostimulare sunt vizibile imediat. În plus, ca rezultat al şedinţelor de electrostimulare, muşchii devin mai fermi, iar grăsimile sunt eliminate treptat. Pe lângă tonifierea musculară şi arderea grăsimilor,  şedinţele de electrostimulare cresc metabolismul, circulaţia sanguină şi gradul de oxigenare al zonei respective.
Procedura de electrostimulare corporală a fost folosită iniţial în recuperarea musculară a astronauţilor după întoarcerea din spaţiu. Apoi a fost introdusă în spitale, cu funcţii multiple, în special în tratarea cazurilor de distrugere a nervilor, durere, reabilitare post-accident. În saloanele de infrumuseţare, această tehnologie a ajuns la un nivel extrem de avansat, având rezultate spectaculoase, devansând fitness-ul şi chirurgia plastică.
Tratamentul prin electrostimulare reprezintă o procedură sigură şi simplă prin care 24 de electrozi sunt aplicaţi pe diferite zone de tratament, în funcţie de necesităţi, stimulând astfel muşchii şi făcându-i să lucreze. Aceasta stimulare crează o cerere uriaşă de energie în muşchi. Pentru a satisface această cerere, muşchii utilizează ca sursă de energie grăsimile din imprejurimi, arzându-le în acelaşi fel în care se ard în timpul unor exerciţii obişnuite.
Senzaţia pe care o ai când faci o şedinţă de electrostimulare este foarte placută, relaxantă asemenea unui masaj. O şedinţă de electrostimulare dureaza 45 de minute, timp în care muşchii sunt lucraţi cu contracţii de diverse intensităţi. Fiecare persoană îşi reglează intensitatea în funcţie de cât suportă şi de cât de antrenaţi sunt muşchii. Primele efecte vizibile apar cel târziu după a treia sedinţă, dar după 12 şedinţe de electrostimulare se poate vorbi de un efect tonifiant remarcabil. Este foarte important ca aceste şedinţe de electrostimulare să fie efectuate pentru început fără pauză, cu o frecvenţă de minim 3 şedinţe pe săptămână. După ce ne-am modelat corpul după plac, pentru întreţinerea siluetei este suficientă o şedinţă de electrostimulare o dată la 7 zile. Cele mai bune rezultate în obţinerea unui corp de invidiat presupun combinarea şedinţelor de electrostimulare cu cele de împachetări, cavitaţie, radiofrecvenţă sau masaj transdermic vacuumat.
Tratamentul prin electrostimulare inlătură grăsimea nedorită, îmbunătăţeşte aspectul fizic, intăreşte şi defineşte musculatura, inlatură stressul şi durerile musculare, dă fermitate muşchilor, ajută în tratamentul artritei, a reumatismului şi asigură o viaţă sănătoasă prin uşurarea fluxului sangvin şi prin arderea grăsimilor atât de nocive organismului.

Beneficiile tratamentului prin electrostimulare corporala

  • elimină celulita,
  • micşorează stratul adipos,
  • pielea îşi recapătă elasticitatea şi aspectul sănătos,
  • îmbunătăţeşte circulaţia sanguină.
  • redă fermitatea muschilor,

Tratamentul prin electrostimulare trebuie efectuat sistematic, fără pauze, cu o frecvenţă de minim 3 şedinţe pe săptămână şi trebuie susţinut prin urmarea unei diete şi consumarea a cel puţin 2l de apă zilnic. Noi recomandăm respectarea principiilor dietei disociate care asigură rezultate foarte bune in combinaţie cu şedinţele de electrostimulare. În cazul în care nu se poate urma o dietă, recomandam cel puţin să fie evitate excesele, alimentele cu numar mare de calorii şi mesele dupa ora 18.00. Totuşi, o dietă echilibrată ţinută corect potenţează efectele şedinţelor de electrostimulare corporală şi grăbeşte slăbirea.
Efectul şedinţelor de electrostimulare se vede in funcţie de metabolism şi de intensitatea cu care se lucrează, de surplusul de greutate şi dacă se urmează sau nu o dietă, şi se evidenţiază şi mai mult dacă se combină şi cu alte terapii corporale.
Cu ajutorul tratamentului de electrostimulare, nu se slăbeste in kilograme, ci in circumferinţă. Dacă se revine imediat la regimul alimentar normal, fără nici un fel de reţineri, şi daca nu se mai fac şedinţe de electrostimulare pentru întreţinere, în aproximativ 3 luni corpul va începe să acumuleze grăsimi din nou.
Şedinţele de electrostimulare pentru întreţinere se recomandă a fi efectuate o dată pe săptămână.